fbpx

Het hoofdingrediënt van de ‘Bocal des Prés’ bereide gerechten en terrines is natuurlijk de Coq des Prés-kip! Daarnaast bevatten ze biologische ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van hun kwaliteit en herkomst. Alles wordt lokaal en ambachtelijk geproduceerd.

LEKKERE BIOLOGISCHE, LOKALE GERECHTEN, PASSEND IN EEN ‘ZERO WASTE’-AANPAK EN SNEL KLAAR – STUK VOOR STUK GOEDE REDENEN OM ZE IN JE VOORRAADKAST TE HEBBEN!

 

EEN OPLOSSING TEGEN VOEDSELVERSPILLING

De toenemende vraag naar versneden kippenvlees gaat jammer genoeg gepaard met voedselverspilling. Om dat tegen te gaan, besloot de coöperatie om ‘Bocal des Prés’ te lanceren, een assortiment bereide gerechten in glazen potten. Ze laten de consument kennismaken met een nieuwe manier om kip te eten, aansluitend bij een meer verantwoorde filosofie.

BIOLOGISCHE INGREDIËNTEN, MET ZORG GESELECTEERD

Bij het uitwerken van de recepten ging veel aandacht naar de selectie van de ingrediënten op basis van drie hoofdcriteria: gecertificeerde biologische ingrediënten, ingrediënten die in de eerste plaats worden gekozen omwille van hun kwaliteit en niet zozeer hun prijs en ingrediënten gekozen op grond van hun herkomst, zo lokaal mogelijk.

(ECHTE) LOKALE EN AMBACHTELIJKE PRODUCTIE

 De potten worden bereid in samenwerking met het familiebedrijf Phil’Cuisine, in hun atelier in Bastogne. Zeer binnenkort zal de productie van de bereide gerechten in pot plaatsvinden in ons eigen atelier in Fernelmont. Het project vordert snel!

De overheerlijke potjes zijn verkrijgbaar in de boerderijen van de coöperanten, maar ook in biologische winkels.

Onze kant-en-klaar maaltijden

Coq des Prés-balletjes in tomatensaus
750 g - 2 personen

Coq des Prés-balletjes op Luikse wijze
750 g - 2 personen

Coq des Prés Vol-au-vent
750 g - 2 personen

Coq des Prés Al Ragu Saus
750 g - 2 personen

Onze terrines

Coq des Prés-paté met Shiitake van Brussel
90g

Coq des Prés-paté met zoete peper
90g

Coq des Prés-paté met Ducassis (bier van de Brasserie des Légendes)
90g

Coq des Prés-rillettes
90g

Heerlijke leverbereiding met Porto
90g

Coq des Prés-paté met Badjawe (bier van de Luikse cooperatieve brouwerij)
90g