1. De goede smaak van kip van vroeger. Door de lange kweekduur, de toegang naar een buitenparcours en het gebruik van een traag groeiend ras, krijgt men vaster en lekkerder vlees.Een kip zoals degene die uw grootouders bereidden, regelmatig geprezen door grote chefs!

 

  1. Een ethisch merk. Coq de Prés is allereerst een merk gecreëerd door en voor de kwekers! Ze willen zelf hun knowhow valoriseren en diversifiëren daarom hun landbouwactiviteiten via de verkoop op de boerderij. Hier vindt u de verschillende verkooppunten op de boerderij.

 

  1. De kracht van een coöperatieve. De voordelen van een coöperatieve zijn talrijk: gezamenlijke inspanningen, zelfmotivatie om het werk goed te doen, de kracht van een merk dat wordt verkocht op de boerderij door tientallen kwekers, het beheer en de diversificatie van afzetmarkten, maar ook de gezelligheid van een groep producenten die trots zijn op hun product en op hun merk, Coq des Prés!

 

  1. Een duurzame en eerlijke keten Respect voor de aarde, voor mens en dier staat bij ons centraal.Dat is er met name via een juiste en eerlijke vergoeding van de verschillende spelers van de keten.

 

  1. Een Belgische en transparante keten. ‘We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen’, dat is onze stelling. Van de ouders tot de kuikens via de broeierij, het slachthuis en de voedselfabriek, de Coq des Prés is verankerd in het Waalse gebied. Ontdek meer informatie over onze keten.

 

  1. Kwalitatieve voeding van dichtbij. De voedingsmiddelen zijn 100% plantaardig en bio, zonder OGM noch synthetische aminozuren.De keten Coq des Prés bevoorraadt al haar kwekers via een vast partnership met de coöperatieve SCAR, een voedingsmiddelenfabriek in Herve.

 

  1. Gezondheid door preventie en natuurlijke behandelingen. De Coq des Prés is gevogelte dat gekozen werd voor zijn weerstand, afkomstig van oude, Franse rassen. De geringe kweekdensiteit (4m² per kip), een kwalitatieve voeding en de toegang tot een weide bevordert een goede weerstand tegen ziekten. Bovendien wordt altijd de voorkeur gegeven aan fytotherapie en homeopathie (behandelingen op basis van plantenextracten).

 

  1. Een strikt gecontroleerd BIO lastenboek. Elk gevogelte beantwoordt aan het precieze en specifieke Europese bio lastenboekEen onafhankelijke instelling realiseert daarvoor regelmatig controles. Hier vindt u een beschrijving van het BIO lastenboek.