fbpx

Net zoals de Coq des Prés-kip zijn ook l’Œuf des Prés-eieren een onafhankelijk merk gecreëerd door kwekers en ontwikkeld volgens dezelfde filosofie.

L’OEUF DES PRÉS STAAT GARANT VOOR:

De kracht van een coöperatie ten dienste van pluimveehouders. De voordelen van samenwerking zijn talrijk: bundeling van de krachten, intrinsieke stimulering om het werk goed te doen, controle en diversifiëring van de afzetmogelijkheden door uitsluitend op de boerderij en via de korte keten te verkopen, maar ook gezelligheid en een groepsdynamiek van producenten die zich voortdurend verder verbeteren.

Eieren die in Wallonië zijn gelegd en gegarandeerd traceerbaar zijn. Vanaf het kweken van de ouders van onze kippen tot op het bord van de consument, via de broederij, de kippenstallen, de voederfabriek en het sorteercentrum is l’Oeuf des Prés in de regio verankerd en is de traceerbaarheid verzekerd.

Strikt gecontroleerde BIO-specificaties. De strikt gecontroleerde specificaties garanderen met name de toegang tot een uitgestrekte buitenweide, een lage bezettingsdichtheid, biologisch voeder zonder GGO’s of synthetische verbindingen en een traag groeiend, winterhard ras. Een onafhankelijke instantie voert regelmatig controles uit. Socopro licht hier toe wat de biologische specificaties inhouden.

 

EN NOG VEEL MEER!

Afstempelen van de eieren op de boerderij. Voor een optimale traceerbaarheid moeten onze eieren worden afgestempeld op de boerderij waar ze zijn gelegd, en niet in het sorteercentrum! Bovendien is ons sorteercentrum 100% biologisch.

Kwaliteitsvoer uit de buurt. De grondstoffen worden gekozen op basis van hun kwaliteit en niet hun prijs. Alle granen worden in België en in de buurlanden geteeld. Soja afkomstig uit China en Zuid-Amerika is uit den boze: het gewas komt bij voorkeur uit Europa. Op die manier verkleinen we onze ecologische voetafdruk en verbeteren we de gezondheid van onze kippen!

Een programma voor de ontwikkeling van pluimveeweiden. Met de aanplanting van bomen en heggen worden de kippen gestimuleerd om de hele weide te verkennen. De inrichting van buitenrennen biedt heel wat voordelen: meer dierenwelzijn, diversificatie van de productie, vermindering van de ecologische voetafdruk van het bedrijf, verbetering van de biodiversiteit en een positief effect op het landschap.

Maximaal 3000 hennen per stal. Volgens de biologische specificaties mogen meerdere partijen van 3000 kippen in hetzelfde gebouw worden gehuisvest, maar wij hebben ervoor gekozen om het aantal kippen in één enkele kippenstal te beperken tot één partij van 3000 kippen. Voor meer welzijn!

Uitsluitend natuurlijk geventileerde pluimveestallen. Het impliceert meer openingen en dus meer licht in de kippenstal. Het energieverbruik is ook lager dan bij een mechanisch ventilatiesysteem.

Gezondheid door preventie en natuurlijke zorg. Voorkomen is beter dan genezen! Naast de biologische specificaties, kwaliteitsvoer en de toegang tot een weide met aanplantingen, zorgen een nauwgezette technische opvolging en het gebruik van etherische oliën en fytotherapie voor een goede gezondheid en het welzijn van de Coq des Prés-kippen!

ŒUF DES PRÉS IS SYNONIEM MET LEKKERE EITJES, ZOALS DE EIEREN DIE JE VROEGER IN DE TUIN VAN JE GROOTOUDERS GING RAPEN!

 

Ze zijn LOS te koop of in DOOSJES van 6!