fbpx

Naast onze biologische certificering en ons productiehandvest, kregen de kuikens van Le Coq des Prés in 2018 als een van de eersten het label Prix Juste Producteur.

Met een onafhankelijke en professionele controle garandeert dit label de goede kwaliteit van de handelsrelatie tussen de landbouwer en de koper aan de hand van 15 criteria. Deze criteria omvatten essentiële elementen om te garanderen dat de landbouwer een billijke vergoeding voor zijn producten ontvangt, gebaseerd op zijn productiekosten.

Het label valideerde uiteindelijk de goede kwaliteit van de handelspraktijken van onze coöperatie, die reeds vele jaren gangbaar zijn. Wij passen de verschillende criteria toe, onder meer de prijs van de kip die afhangt van de productiekosten (denk bijvoorbeeld aan de prijs van het biologisch pluimveevoer en wijzigingen in biologische specificaties), een ultrakorte betalingstermijn van 14 dagen, een optimale traceerbaarheid en een gegarandeerde afzet.

Als consument kies je met het label Prix Juste Producteur voor producten die de lokale landbouw ten goede komen en die onze landbouwers autonomer en onafhankelijker maken.