Volg onderstaande raadgevingen om de versheid en voedingswaarden van een Coq des Prés te behouden:

In de koelkast bewaren bij een ideale temperatuur van 4°C. Houd u daarbij aan de volgende bewaartijd voor de kip:

  • Hele kip: 2 tot 3 dagen
  • Stukken kip: 2 tot 3 dagen
  • Gebraden kip: 3 tot 4 dagen
  • Kippengehakt: 1 tot 2 dagen

Bewaren in de diepvriezer

Als u een Coq des Prés wilt bewaren, vries deze dan in binnen de 2 dagen na de aankoop.

Om brandwonden door het invriezen te voorkomen, verpakt u de hele of gesneden Coq des Prés in een speciale plastic diepvrieszak. Noteer ook de datum van invriezen op de zak.

Uiterste datum voor het eten van een diepgevroren kip:

  • Hele kip: 12 maanden
  • Stukken kip: 6 maanden
  • Gebraden kip: 3 maanden
  • Kippengehakt: 3 maanden

Ontdooien in de koelkast

Omwille van de hygiëne wordt de Coq des Prés best ontdooid in de koelkast. Dat duurt natuurlijk langer, reken ongeveer 7 tot 8 uur per kg. Denk er dus aan om de kip de dag voor de bereiding al uit de diepvriezer te halen.

  • Pak de kip in.
  • Leg ze op een grote schaal onder in de koelkast zodat ze niet druipt op andere voedingsmiddelen.
  • Controleer regelmatig of de kip geleidelijk ontdooit.