Bewaren en ontdooien
Volg onderstaande raadgevingen om de versheid en voedingswaarden van een Coq des Prés te behouden:
In de koelkast bewaren bij een ideale temperatuur van 4°C. Houd u daarbij aan de volgende bewaartijd voor de kip:
- Hele kip: 2 tot 3 dagen
- Stukken kip: 2 tot 3 dagen
- Gebraden kip: 3 tot 4 dagen
- Kippengehakt: 1 tot 2 dagen
Bewaren in de diepvriezer
Als u een Coq des Prés wilt bewaren, vries deze dan in binnen de 2 dagen na de aankoop.
Om brandwonden door het invriezen te voorkomen, verpakt u de hele of gesneden Coq des Prés in een speciale plastic diepvrieszak. Noteer ook de datum van invriezen op de zak.
Uiterste datum voor het eten van een diepgevroren kip:
- Hele kip: 12 maanden
- Stukken kip: 6 maanden
- Gebraden kip: 3 maanden
- Kippengehakt: 3 maanden
Ontdooien in de koelkast
Omwille van de hygiëne wordt de Coq des Prés best ontdooid in de koelkast. Dat duurt natuurlijk langer, reken ongeveer 7 tot 8 uur per kg. Denk er dus aan om de kip de dag voor de bereiding al uit de diepvriezer te halen.
- Pak de kip in.
- Leg ze op een grote schaal onder in de koelkast zodat ze niet druipt op andere voedingsmiddelen.
- Controleer regelmatig of de kip geleidelijk ontdooit.