De Coq des Prés bereiden

Eerst en vooral:

De oven voorverwarmen op 210°C, met de warmteverdeelfunctie

U kunt de “hetelucht” gebruiken waardoor de bereidingstijd korter wordt. Het product kan wel iets droog worden.

Gebruik in de oven een voedselthermometer om de kerntemperatuur van de kip te controleren

Recept:

Spoel de kip zorgvuldig aan de binnen- en buitenkant onder koud water. Droog ze (binnen- en buitenkant) met absorberend papier.

Vul de kip met zout, peper en rozemarijn en bindt ze dicht.  Breng verder op smaak

Leg de kip op een bakplaat.

Steek de kooksonde in de kip door de kippenbout met het uiteinde in de kern van het witte vlees (het bot niet raken).

Plaats in de oven op 210°C,  regel daarna de thermostaat op 90°C en bak bij lage temperatuur gedurende ongeveer 3 1/4 uur tot een kerntemperatuur van 72°C.

Als u een kip wilt met krokant vel, gebruik dan gedurende ongeveer 5 minuten voor het einde van de baktijd de functie “Grill” van uw oven.

 

Voor een kip van meer of minder dan 1,5 kg :

Lager gewicht: trek 10 minuten af voor elke 100 gram

Hoger gewicht: voeg 10 minuten toe voor elke 100 gram

 

Als de kip warm moet rusten voor ze wordt opgediend, de thermostaat instellen op 70°C, de ovendeur 5 minuten openen om de temperatuur te verlagen en daarna opnieuw sluiten.

Zo kan de kip tot een uur warm worden gehouden.

De goede praktijk om een kip te snijden