“Coq des Prés” … in broodkorst
Ingrediënten
Voor de “Coq des Prés”
- 1 kleine “Coq des Prés”
- basilicum
- het sap van een citroen
- 5 el. grof zout uit de Guérande
Voor het brooddeeg
- 500 g bloem
- 300 ml lauw water
- 1 zakje droge gist
- 1 tl. zout
Bereiding
Brooddeeg:
In uw broodmachine het water, het zout, de bloem en vervolgens de gist doen – Programma “deeg”.
Zodra het deeg klaar, bewerken en uitrollen in een rechthoek om rond de “Coq des Prés” te kunnen wikkelen.
Bereiding :
- De oven voorverwarmen op 240 ° (T 8)
- In een vijzel het grof zout, de basilicumblaadjes doen en goed fijnmaken. Het citroensap toevoegen.
- Uw “Coq des Prés” inwrijven met dit mengsel.
- De “Coq des Prés” op het brooddeeg leggen, het deeg mooi dichtvouwen en de naden met wat water hermetisch sluiten. Het geheel even goed aankloppen zodat het deeg mooi aansluit tegen de “Coq des Prés”.
- In een ovenschotel plaatsen en het deeg met een kwastje bevochtigen met water.
- 1 uur en 15 min. laten garen.
- Uw “Coq des Prés” op zijn geheel serveren, in zijn brooddeegjasje dus. Show gegarandeerd !