“Coq des Prés” … kippenbouten op Chinese wijze
Ingrediënten
- 4 middelmatige gevogeltebouten (of 6 kleine boutjes)
- 1 glas zoete witte wijn
- 1 glas saké (rijstalcohol)
- 1 glas sojasaus
- 10 g witte kristalsuiker
- 2 teentjes look
- 15 g gemberwortel
- 50 g witte bloem
- 1 ei
- frituurolie
Bereiding
- De look en de gember fijnhakken en opzij houden.
- De kippenbouten “Coq des Prés” in een ruime schotel leggen, overgieten met de zoete witte wijn, de saké, de sojasaus. De kristalsuiker erover strooien en daarna look en gember toevoegen.
- Alles 1 uur laten marineren en de bouten regelmatig omdraaien zodat alle smaken goed kunnen indringen.
- Na 1 uur de bouten uit de marinade halen en opzij houden.
- Aan de marinade de bloem en het ei toevoegen, mengen en goed kloppen tot er een gladde en halfdikke mix ontstaat.
- De bouten aan alle kanten door de mix halen.
- De bereiden bouten frituren in een pan of een frietketel (170° C), aan beide kanten ongeveer 10 tot 15 minuten. De bouten moeten goudgeel zijn.
- Opdienen met een groene groente of een bonte salade.