fbpx

Ingrediënten

  1. 4 middelmatige gevogeltebouten (of 6 kleine boutjes)
  2. 1 glas zoete witte wijn
  3. 1 glas saké (rijstalcohol)
  4. 1 glas sojasaus
  5. 10 g witte kristalsuiker
  6. 2 teentjes look
  7. 15 g gemberwortel
  8. 50 g witte bloem
  9. 1 ei
  10. frituurolie

Bereiding

  1. De look en de gember fijnhakken en opzij houden.
  2.  De kippenbouten “Coq des Prés” in een ruime schotel leggen, overgieten met de zoete witte wijn, de saké, de sojasaus. De kristalsuiker erover strooien en daarna look en gember toevoegen.
  3. Alles 1 uur laten marineren en de bouten regelmatig omdraaien zodat alle smaken goed kunnen indringen.
  4. Na 1 uur de bouten uit de marinade halen en opzij houden.
  5. Aan de marinade de bloem en het ei toevoegen, mengen en goed kloppen tot er een gladde en halfdikke mix ontstaat.
  6. De bouten aan alle kanten door de mix halen.
  7. De bereiden bouten frituren in een pan of een frietketel (170° C), aan beide kanten ongeveer 10 tot 15 minuten. De bouten moeten goudgeel zijn.
  8. Opdienen met een groene groente of een bonte salade.