fbpx

Ingrediënten

  • rijst voor 2 pers. (volgens uw gewoonte)
  • 400 g tot  500 g kippenmaagjes
  • 1 ui – 1 teentje look – verse peterselie
  • 1 schaaltje champignons naar keuze (witte, bruin, oesterzwam)
  • 1 plak gerookt spek
  • olijfolie, zout en peper

Bereiding

Bereiding

  1. De champignons borstelen en in plakjes snijden.
  2. De ui in fijne schijfjes snijden en de look pellen.
  3. De peterselie wassen, de steeltjes verwijderen en het blad zeer fijn hakken.
  4. Het spek in kleine blokjes versnijden.

Bakken

  1. De ui in een pan glazig laten worden in wat olijfolie, en daarna de spekjes en de maagjes toevoegen. De look door de pers halen, kruiden met zout en peper.
  2. De champignons toevoegen en zachtjes laten stoven.
  3. Intussen de rijst koken.
  4. Het stoofpotje van kippenmaagjes afwerken met room en de verse peterselie.
  5. Hmmm … smullen maar.