Parelhoen met saffraanroom
Ingrediënten
- 1 parelhoen
- 10 cl gevogeltebouillon
- 2 sjalotten
- 15 saffraandraadjes (Belgische Safran de Cotchia)
- 10 cl room
- 6 bieslooksprietjes
- 40 g boter
- zout en peper
Bereiding
- De saffraandraadjes 24 uur laten weken in wat water of room.
- De parelhoen in stukken versnijden. De sjalot schillen en versnipperen.
- In een diepe stoofpot met dikke bodem de boter laten smelten en de parelhoen aanbakken. Zodra de parelhoen mooi is aangekleurd, kruiden met peper en zout. De sjalot toevoegen, 1 min. laten stoven en bevochtigen met de bouillon.
- Afdekken en 30 tot 40 min. laten stoof op een middelmatig vuur. De room toevoegen en nog een 5 min. laten stoven. De geïnfuseerde saffraan toevoegen en eronder mengen. Bijkruiden. Afwerken met de fijngesneden bieslook.
- Zeer warm opdienen met basmatirijst.