fbpx

Ingrediënten

  • 1 parelhoen
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • 2 sjalotten
  • 15 saffraandraadjes (Belgische Safran de Cotchia)
  • 10 cl room
  • 6 bieslooksprietjes
  • 40 g boter
  • zout en peper

Bereiding

  1. De saffraandraadjes 24 uur laten weken in wat water of room.
  2. De parelhoen in stukken versnijden. De sjalot schillen en versnipperen.
  3. In een diepe stoofpot met dikke bodem de boter laten smelten en de parelhoen aanbakken. Zodra de parelhoen mooi is aangekleurd, kruiden met peper en zout. De sjalot toevoegen, 1 min. laten stoven en bevochtigen met de bouillon.
  4. Afdekken en 30 tot 40 min. laten stoof op een middelmatig vuur. De room toevoegen en nog een 5 min. laten stoven. De geïnfuseerde saffraan toevoegen en eronder mengen. Bijkruiden. Afwerken met de fijngesneden bieslook.
  5. Zeer warm opdienen met basmatirijst.